Tarieven & Vergoedingen 2021

Particulieren

 • Kennismakingsgesprek (online) 30 min.
  kosteloos
 • Loopbaansessie per uur op locatie Dordrecht zonder paard
  € 109,-
 • Coach- of therapiesessie per uur op locatie Dordrecht zonder paard
  € 95,-
 • Paardencoachsessie 1,5 uur locatie zorgboerderij Nieuw-Lekkerland
  € 170,-
 • MBTI feedbackgesprek 2,5 uur inclusief rapportage en e-boek 'Inleiding tot type'
  € 327,-
 • Loopbaantraject volgens koersonderzoek
  € 1.450,-
 • Kort loopbaantraject
  € 600,-
 • Loopbaanscan inclusief één individuele coachsessie van 1,5 uur
  € 192,50
 • Workshop MBTI, teamuitje, teambuilding met paarden
  op aanvraag

 

Tarieven voor loopbaanbegeleiding, MBTI feedbackgesprek, workshops en trainingen zijn inclusief  BTW. Tarieven voor coaching en therapie zijn vrijgesteld van BTW.

Zakelijk

Tarieven voor zakelijke coaching (met of zonder paard), MBTI teamworkshop, teamcoaching, teamuitje, workshop of training worden opgesteld op basis van een maatwerkofferte. Tarief is afhankelijk van de vraag, locatie, aantal deelnemers, duur van de coaching, workshop of training. Coaching en therapie zijn vrijgesteld van BTW.

Betaling 

Gemiddeld duurt een sessie 1,5 uur. Na de sessie ontvang je per email de factuur met een betalingstermijn van 8 dagen. 

Vergoeding

Sylvia Baars is door beroepsvereniging VIV erkend als integraal, complementair therapeut. Dit betekent dat door een aantal verzekeraars coachsessies en psychosociale behandelingen geheel of gedeeltelijk worden vergoedt. Loopbaancoaching wordt niet vergoed. Je dient dan wel aanvullend verzekerd te zijn voor Alternatieve Geneeswijzen. De mate van vergoeding hangt af van jouw polis. De vergoedingen vanuit jouw aanvullende verzekering, Alternatieve Geneeswijzen, hebben géén invloed op het eigen risico. Vraag bij je zorgverzekeraar na of je voor een vergoeding in aanmerking kunt komen.

Vergoedingen psychosociale therapie (2021)

Neem contact op met je zorgverzekeraar voor meer informatie.

Meer informatie kan je ook lezen op vergoeding verzekeraar VIV therapeut.

Annuleren afspraak

Afspraken kunnen binnen 48 uur (2 werkdagen maandag t/m vrijdag) voorafgaand aan de afspraak kosteloos worden geannuleerd (telefonisch of per mail), bij afzegging na 48 uur wordt de sessie (de gereserveerde tijd en voorbereiding) volledig in rekening gebracht.   

Vergoeding door werkgever

Een individueel traject kan vergoed worden door de werkgever. Bijvoorbeeld omdat er een persoonlijk opleidingsbudget beschikbaar is om je als medewerker duurzaam inzetbaar en vitaal te houden en om uitval (ziekteverzuim) uit het arbeidsproces te voorkomen. Ook kan het zijn dat er een regeling is opgenomen in de CAO. Je kan navragen bij je werkgever of er hiervoor mogelijkheden zijn. Je werkgever kan ook altijd contact met mij opnemen.

SLIM: Subsidieregeling leren en ontwikkelen in het mkb

De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stelt vanaf 2020 € 48 miljoen per jaar beschikbaar voor initiatieven gericht op het stimuleren van leren en ontwikkelen in het midden- en kleinbedrijf: mkb. Daarnaast komt € 1,2 miljoen beschikbaar om leren en ontwikkelen te stimuleren in grootbedrijven uit de landbouw-, horeca- en recreatiesector.

In het mkb is het minder gebruikelijk dat medewerkers hun kennis en vaardigheden up to date houden tijdens hun werkende leven. Werkgevers hebben daar vaak minder kennis van of tijd en geld voor dan in grotere bedrijven. Ook in de landbouw, de horeca en de recreatiesector is het lastig om een leerrijke werkomgeving te ontwikkelen, omdat er veel seizoensarbeid is. De Stimuleringsregeling leren en ontwikkelen in het mkb draagt hieraan bij.

Voor wie en voor welke activiteiten geldt de SLIM-regeling?
De subsidieregeling staat open voor drie groepen aanvragers:

 1. individuele mkb-ondernemingen,
 2. samenwerkingsverbanden in het mkb en daarnaast
 3. de grootbedrijven uit de sectoren landbouw, horeca en recreatie.

Vanaf 2 maart 2020 kunnen deze partijen subsidie aanvragen voor allerlei initiatieven gericht op leren en ontwikkelen. Denk hierbij aan het onderzoeken van scholings- en opleidingsbehoeften in een onderneming of het laten ontwikkelen van loopbaanadviezen voor werkenden in de onderneming.

De regeling biedt ook ruimte voor initiatieven gericht op het ontwikkelen of invoeren van een methode die werkenden in de onderneming stimuleert hun kennis, vaardigheden en beroepshouding verder te ontwikkelen. Bijvoorbeeld het oprichten van een bedrijfsschool, het ontwikkelen en implementeren van een systeem van periodieke ontwikkelgesprekken met werkenden in de onderneming of het opschalen of uitbreiden van andere succesvolle projecten. Tot slot kunnen werkgevers subsidie aanvragen voor het bieden van een praktijkleerplaats voor (delen van) een mbo-opleiding in de derde leerweg.

Meer informatie over de SLIM-regeling, de aanvraagtijdvakken en de aanvraagcriteria vindt u op deze website: https://www.uitvoeringvanbeleidszw.nl/subsidies-en-regelingen/slim

Transitievergoeding

Vanaf 1 januari 2020 heb je vanaf de eerste dag (en niet meer pas na twee jaar) van je arbeidsovereenkomst recht op transitievergoeding bij ontslag. Dit is een financiële vergoeding van je werkgever, als compensatie voor het ontslag en om de transitie naar een andere baan te vergemakkelijken. Dit geldt voor zowel vaste als tijdelijke werknemers. Je kunt de transitievergoeding bijvoorbeeld (deels) gebruiken voor loopbaancoaching en/of scholing om de overstap naar een andere baan makkelijker te maken. Hier kan je meer lezen over de transitievergoeding. 

STAP-budget

Per 1 januari 2022 treedt het STAP-budget in werking. Een persoonlijk ontwikkelbudget voor iedereen

Zowel werkenden als niet-werkenden kunnen straks een persoonlijk ontwikkelbudget voor scholing en ontwikkeling aanvragen. Zij kunnen dat inzetten om bijvoorbeeld een mbo-diploma te halen, maar ook om een sector-erkend certificaat te halen of om een cursus te volgen. Het doel is dat meer mensen zich gaan ontwikkelen tijdens hun loopbaan, en dat ze zo beter inzetbaar blijven op de arbeidsmarkt. Dat schrijven minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en minister Van Engelshovenvan Onderwijs, Cultuur en Wetenschap aan de Tweede Kamer.

De arbeidsmarkt verandert in een rap tempo. Door digitalisering en globalisering komen er nieuwe banen bij, en andere verdwijnen juist. Om goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt, is het belangrijk dat mensen zich hun leven lang blijven ontwikkelen. Mensen die in een krimpberoep werken kunnen zich laten omscholen naar een nieuwe baan. Zij kunnen zo voorkomen dat ze op den duur ontslagen worden. Maar er zijn ook veel werkgevers die staan te springen om personeel met up-to-date vaardigheden, zoals in de ICT-sector. Bovendien kan leven lang ontwikkelen mensen in zware beroepen helpen om van baan te wisselen en zo op een fitte, gezonde manier de AOW-leeftijd te bereiken. Lees voor meer informatie https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2019/06/03/persoonlijk-ontwikkelbudget-voor-iedereen

PGB

Tevens is een individueel traject ook mogelijk voor mensen die een persoonsgebonden budget (PGB) hebben.

Loopbaancoaching is belastingaftrekbaar (t/m 2021)

Loopbaancoaching kan als studiekostenpost bij de belastingaangifte worden afgetrokken. Dit geldt voor de coachingsessies (inclusief btw) voor particulieren, werkgevers en zelfstandig ondernemers. Let er dan wel op dat loopbaancoaching in verband moet staan met inkomensverwerving en of verbetering van je positie op de arbeidsmarkt.

Belastingaftrek loopbaanbegeleiding ook voor werkgevers en zzp’ers

Voor werkgevers geldt dat loopbaancoaching onder gerichte vrijstellingen valt. De kosten zijn aftrekbaar als zakelijke uitgave. Ondernemers en zzp’ers kunnen de kosten als ondernemerskosten meenemen. Voor meer informatie kun je terecht bij de Belastingdienst.

Belangrijke tip

Bijna alle kosten voor loopbaanbegeleiding zijn belastingaftrekbaar, met uitzondering van reiskosten. Let er op dat de nota’s daadwerkelijk zijn betaald in het jaar waarover de belastingaangifte wordt gedaan. Alleen dan zijn de kosten aftrekbaar. Wel geldt er een drempel van € 250,-. Het is dus belangrijk de nota in één belastingjaar te betalen, anders wordt er tweemaal rekening gehouden met de € 250,- drempel! Kijk voor meer informatie op de site van de Belastingdienst.

Wanneer er naar een andere locatie dan waar ik werkzaam ben wordt uitgeweken, worden reistijd en reiskosten, € 0,30 per km (excl. btw) in rekening gebracht.

Contactgegevens

Sylvia Baars                          Loopbaanbegeleiding & Coaching
Inzicht met hulp van paarden  Houweningestraat 50 3312 PM Dordrecht
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
tel.: 06-18290689
KvK: 5785350

Noloc: 4128
Sylvia Baars is aangesloten bij VIV en 
RBCZ en in het bezit van AGB codes.

   

         

   

 

  


Copyrights © Sylvia Baars. Alle rechten voorbehouden.